Recenze HP Ink Tank Wireless 415 All-in-One | 0,04 Kč za stránku?

Sníte celý život o multifunkční tiskárně, do které si inkoust budete moci dolévat sami? Sen se stává skutečností. HP Ink Tank Wireless 415 je tady.

Nová tiskárna hp s tankovým systémem
Sníte o tiskárně, do které si inkoust sami doplníte?

Společnost HP vstupuje na trh s ekonomickou technologií tankového systému. HP tak následuje trend úsporných tiskáren, který započala společnost Epson. Můžeme se s ním setkat i u značek jako je Canon nebo Brother.

Teoreticky to zní skvěle, pojďme se podívat na praxi…

Výhody a přednosti?

Inkoust si snadno a levně můžete doplňovat pomocí uzavíratelných lahviček. Lahvička černého inkoustu HP GT51XL vás přijde na 249 Kč a dostanete z ní až 6.000 výtisků. Dále zařízení slibuje nejlepší kvalitu tisku v dané třídě, rychlé a jednoduché nastavení, snadný bezdrátový tisk z mobilních zařízení a také delší životnost fotografií.

Tolik výhod schovaných v kompaktním zařízení za méně než 4.000 Kč? To zní jako skvělá nabídka. Je to opravdu tak?

Recenze HP Ink Tank Wireless 415 All-in-One
Tankový systém doplňování vypadá lákavě, neusnulo ale HP na vavřínech?

HP Ink Tank Wireless 415 All-in-One: „Sbohem cartridge.“

Na fotografii níže můžete vidět, na co se těšit. Multifunkční tiskárna přichází se dvěmi 170ml lahvičkami černé, 70ml lahvičkami azurové, červené a žluté, napájecím kabelem, USB kabelem (1,8 m), instalačními letáky a softwarovým CD.

Dále obsahuje dva balíčky, které připomínají startovací cartridge. Ve skutečnosti se ale jedná o černou a barevnou tiskovou hlavu.

Obsahu balení nemáme co vyčíst – naopak chválíme přítomnost USB kabelu (1,8 m), nemusíte si ho dokupovat samostatně jako u jiných modelů. Zajímavé je, že startovací černé náplně mají objem 170 ml, zatímco běžné jen 130 ml. Většinou to bývá spíše naopak. Příjemná změna.

Recenze - HP Ink Tank Wireless 415 All-in-One obsah balení
Krabice HP Ink Tank Wireless 415 All-in-One je na obsah opravdu bohatá.

Líný design?

Zařízení se drží elegantního designu z černého plastu, typického pro podobné domácí tiskárny HP.

Malý mínus dáváme řešení zásobníku na inkoust. Je umístěn zboku tiskárny a trošku nešikovně ztěžuje umístění tiskárny. Zásobníky také trošku kazí jinak kompaktní vzhled tiskárny.

Na druhou stranu uživatelé jistě ocení průhledný materiál, ze kterého jsou nádobky na inkoust vyrobeny. Díky tomu máte přehled, kolik inkoustu ještě zbývá a kdy je třeba zásoby barev v tiskárně doplnit.

Skener

Na vrchu tiskárny najdeme plochý skener. Dokumenty o maximálním formátu A4 digitalizuje v rozlišení 1.200 dpi, což je v této cenové třídě standardem.

Zásobníky papíru

Vstupní zásobník tiskárny je přímo za skenerem. Vejde se do něho až 60 listů a manuálně nastavitelný posuvný stabilizátor vám pomůže upevnit i užší formáty papíru (min. obálka DL až max. A4). Naproti tomu výstupní zásobník udrží jen 25 listů.

Displej

Na informačním displeji vedle skeneru vidíme počet tisknutých kopií, sílu signálu Wi-Fi nebo například hladinu inkoustu. Je doplněn o několik „dotykových“ tlačítek, jejichž význam nemusí být každému na první pohled jasný. Jsou to tlačítka pro přerušení a pokračování operace, informace, bezdrátové připojení, služby Wi-Fi direct nebo HP ePrint a černobílé/barevné kopírování.

Zařízení reaguje pohotově a tlačítka jsou příjemná na dotyk. Připomínají tlačítka na indukční desce.

Vstupy

Zařízení má pouze dva vstupy. Oba jsou na zadní straně zařízení. Do jednoho zapojíte napájecí kabel a do druhého přiložený USB kabel (1,8 m). Pokud by vám bylo 1,8 m málo, můžete si pořídit delší, nebo tiskárnu připojit přes Wi-Fi.

Z SD karty nebo flash disku si bohužel nic nevytisknete, oba porty totiž chybí. To obzvlášť zamrzí u SD karty, protože je tiskárna skvělá na tisk fotek. Mohli bychom tak tisknout rovnou z paměťové karty foťáku.

Recenze HP Ink Tank Wireless 415 All-in-One, rozložená.
HP Ink Tank Wireless 415 All-in-One v celé své kráse.

Tisk

Tiskový mechanismus využívá dvou tiskových hlav (černé, barevné). Ty jsou k tiskárně přiloženy zvlášť (viz výše) a musíte je do zařízení nainstalovat sami. Nebojte se, není to žádná věda, stačí se řídit přiloženým návodem. Životnost tiskové hlavy je přibližně 12.000 výtisků.

HP Ink Tank Wireless 415 All-in-One nedělá inkoustovkám ostudu, dokáže tisknout na nejrůznější druhy papíru, od běžného kancelářského až po fotopapír.

Tiskárna zvládá bezokrajový tisk fotografií.

Rychlost tisku

Kde však multifunkce pokulhává je rychlost. Černobílých stránek zvládne za minutu přibližně 8 a barevných 5, to je o něco méně než jsme u tiskáren stejné třídy zvyklí.

Kvalita tisku

Co tiskárna ztrácí na rychlosti, dohání na kvalitě. Oproti předešlým modelům má dvojnásobné rozlišení tisku 1200×1200.

Zákazníci si dříve stěžovali, že jim fotografie blednou. HP nyní slibuje 22x větší životnost barev, díky novému složení inkoustu. Fotografie mají mít svěží barvy i po 25 letech na světle.

Jistě chápete, že tento aspekt otestovat nemůžeme a tak nám nezbývá než HP věřit.

HP Ink Tank Wireless 415 All-in-One recenze
Útroby HP Ink Tank Wireless 415 All-in-One

+Hlavní výhody

  • Neuvěřitelně levný tisk (0,04 Kč/stránku)
  • Dlouhá životnost výtisků
  • Balení obsahuje USB kabel
  • Bezokrajový tisk fotografií
  • Wi-fi a mobilní tisk

Nedostatky

  • Zásobník na inkoust
  • Pomalejší tisk
  • Absence vstupu pro USB a SD kartu

Závěr

HP Ink Tank Wireless 415 je zajímavým počinem z dílen HP, který rozhodně stojí za pozornost. Díky bezokrajovému tisku a dlouhé životnosti barev se jedná o skvělou domácí fotografickou tiskárnu. Na druhou stranu má zařízení i pár nedostatků jako je nedoladěný design a pomalejší tisk.

Skener a kopírka jsou přibližně na stejné úrovni jako u ostatních multifunkcí v dané cenové třídě.

Je více než jasné, že se tato tiskárna uplatní především v domácím prostředí nebo nepříliš vytížené kanceláři. Pokud hledáte zařízení pro velkoobjemový tisk, jste na špatné adrese. I přes několik negativ HP Ink Tank Wireless 415 All-in-One hodnotíme kladně. S bezkonkurenční cenou za tisk a decentní kvalitou fotografií přehlédneme nevzhledný a nepraktický zásobník na inkoust.

HP Ink Tank Wireless 415 All-in-One - nádržky
Snad se inkoustové nádržky příště podaří vyřešit elegantněji.